Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Відбувся танцювальний фестиваль «Кубок Полтавщини-2018»

Протягом 21 – 22 квітня у Полтаві проходив Всеукраїнський фестиваль зі спортивних бальних танців «Кубок Полтавщини-2018».

Цей конкурс – традиційний. Цьогоріч він проходив уже всьоме. Організаторами фестивалю виступили танцювально-спортивний клуб «Альянс» (керівники Олександр Жиров та Наталія Панасюк) та танцювально-спортивний клуб «Естадес» (керівник Оксана Дзюбан) за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради.

Організатори відзначили, що запорукою багаторічного успіху змагань стало незалежне професійне суддівство високого рівня та велика кількість учасників. Цього року тут зібралися кращі спортсмени з Полтави, Києва, Сум, Дніпра, Запоріжжя, Кременчука, Миколаєва, Світловодська, Лубен, Харкова, Нікополя. У конкурсі брали участь пари різного віку (від дітей 4 років до дорослих) та рівня майстерності (від новачків до професіоналів-призерів міжнародних змагань). Загалом участь у танцювальних змаганнях взяли більше 1000 учасників.

Змагання проходили з латиноамериканської (ча-ча-ча, самба, румба, пасодобль, джайв) та європейської (повільний вальс, танго, віденський вальс, повільний фокстрот, квікстеп) програм.

Організатори також зазначають: не випадково, що танцювальний фестиваль такого високого рівня проводиться саме в Полтаві, адже вихованці полтавських клубів традиційно займають призові місця на всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

Перейти до вмісту