Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні успішно випробували ракетний комплекс “Скіф”

На одному з військових полігонів відбулися успішні випробування нової модифікації протитанкового ракетного комплексу “Скіф”.

Про це повідомляє прес-служба Київського конструкторського бюро “Луч” у Facebook, передає Еспресо.

Зазначається, що конструкція протитанкового ракетного комплекса “Скіф” зазнала низку змін, зокрема модифікації були направлені на адаптацію пускової установки для використання її в умовах м’яких ґрунтів та піску. Сама ракета не зазнала змін так як з самого початку розроблялася для застосування в будь-яких кліматичних та погодних умовах, без виключень.

“Обладнання штатного ПТРК потужним тепловізором дає змогу гарантовано уражати бронетехніку ворога в умовах складної видимості та вночі. Ця розробка вчергове підтверджує, що наша країна має надзвичайно високий науковий потенціал, який дозволяє створювати зразки озброєння та військової техніки на рівні провідних країн світу”, – заявив генерал-полковник Сергій Попко.

Унікальна розробка творчого колективу державного підприємства “Державне Київське конструкторське бюро “Луч” має низку технічних переваг, які гарантують її ураження рухомих і нерухомих сучасних броньованих цілей, що мають комбіновану, рознесену чи монолітну броню, у тому числі з динамічним захистом.

Окрім цього, український ракетний комплекс також здатний уражати малорозмірні цілі типу довготривалих вогневих точок, танки в окопі, легкоброньовані об’єкти та вертольоти, що робить його універсальним вогневим засобом стримування на полі бою.

Перейти до вмісту