Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві вже сталося 34 «провали» на колекторах, — «Полтававодоканал» (ФОТО)

Швидке танення снігу, зливи і підняття рівня ґрунтових вод спричинили масові «провали» по місту. Аварії стаються через застарілі каналізаційні мережі. На сьогоднішній день, якщо виникне потреба термінової ліквідації аварії, існує загроза відключення водопостачання. Поки «Полтававодоканал» контролює ситуацію.

На сьогодні в Полтаві — 34 «провали» на колекторах діаметром від 350 до 1000 мм , глибина залягання яких від 4 до 8 метрів. Термін експлуатації кожного з них давно вичерпано.

На балансі підприємства знаходиться 368,5 кілометрів каналізаційних мереж. З них 58,5 км — колектори, зношеність яких сягає до 90%.

Аварійно-відновлювальні бригади «Полтававодоканалу» працюють цілодобово, телефон в диспетчерській службі не замовкає.

Сезонне танення снігу щороку показує гостроту проблеми останніх десятиліть з каналізаційними колекторами в місті. Більшість з них побудовано з залізобетону в 60-80 роках минулого сторіччя. Основна причина виникнення аварій на колекторах — сульфатно-газова корозія, яка руйнує складову бетону. Через це просідає ґрунт і утворюються так звані «провали». Як наслідок — виникає підпір в каналізаційній мережі.

Інженери наголошують, що десять років тому таких випадків виникало 10-12 на рік. Цього року їхня кількість вже перевищила цей показник і ситуація потребує невідкладних заходів.

Основні провали на каналізаційних мережах Полтави:

1. Колектор «Алмазний завод», 1965 року будівництва. Провали сталися по вулицях Героїв Сталінграду, Хоткевича, Шилівська, Героїв АТО;

2. Колектор заводу «Знамено»-«Молокозавод», 1971-72 р.б;

3. Колектор «Східний 1», 1959 р.б;

4. Колектор «Сади», 1983 р.б;

5. Колектор по вулиці Тимошенка, 1974 р.б. Тут за два тижні сталися провали по вулицях Липнева, Тимошенка, Курчатова, Кишинівська, Глобинська.

6. Колектор «Сінна-Мироненка-1 МКЛ», 1968 р.б;

7. Колектор «ГРЛ», 1966 р.б;

8. Квартальна каналізація провулку Космічний, 1973 р.б.

Прес-служба «Полтававодоканалу»

 

Перейти до вмісту