Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Миргороді відбувся тиждень майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Чарівна весна»

З 17 по 20 квітня у Центрі естетичного виховання пройшов тиждень майстрів декоративно-ужиткового відділу – одна з новітніх форм роботи закладу.

На гостину до Центру завітало близько 200 учасників, які залучались до різноманітного світу прикладного мистецтва, повідомляють у міській раді.

Розпочався тиждень відкриттям виставки робіт вихованців ДУВ. На ній були представлені вироби гуртків: «Декоративно-прикладне мистецтво» (керівник Чумаченко А.М.), «Майстриня» (керівник Сторожук Т.М.), «М’яка іграшка» (керівник Березовець В.В.), «Художнє конструювання з паперу», «Барвистий клубочок» (керівник Явтушенко В.В.), «Українська вишивка» (керівник Отисько В.М.), «Чарівний бісер», «Художня кулінарія» (керівник Дерика О.М.). Цього ж дня керівник гуртка «Майстриня» Сторожук Т.М.  провела цікавий майстер-клас по оригінальному оздобленню писанок  для батьків вихованців та гостей закладу.

Декоративно-ужитковий відділ Центру естетичного виховання тісно співпрацює зі школами міста. Учні шкіл були запрошені на цікаві, пізнавальні майстер-класи: виготовлення іграшки з бісеру (керівник гуртка «Чарівний бісер» Дерика О.М.), «Весняна оригамі-екібана» та модульне оригамі (керівник гуртка «Художнє конструювання з паперу Явтушенко В.В.), живопис «Пейзаж» (керівник гуртка «Декоративно-прикладне мистецтво» Чумаченко А.М.), виготовлення квітів із дроту та в’язальної нитки (керівник гуртка «Майстриня» Сторожук Т.М.), плетіння з газетних трубочок «Совенятко» ( художник-оформлювач Ващенко К.С.).

Кульмінаційним заходом тижня майстрів ДУВ стала творча зустріч з Вірою Березовець (керівник гуртка «М’яка іграшка») «На гостинах у Віри». Вона пройшла у вигляді українських вечорниць, на яких гості поринули у світ педагогічної майстерності, та мистецтва виготовлення Вірою Вікторівною м’якої іграшки.

На захід завітали випускники, колеги, працівники районної та міської бібліотек, вихованці, вчителі шкіл міста. Неповторна атмосфера вечорниць та майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки залишили приємні враження у гостей мистецької світлиці пані Віри.

Перейти до вмісту