Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці планують провести обробку зелених зон відпочинку від кліщів 

На цьому наголосили на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомляє прес-служба Кременчуцького міськвиконкому.

Представник Кременчуцького міськрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України» Надія Резнікова наголосила, що останнім часом відповідно до статистичних даних кількість звернень людей, які зазнали укуси кліщами збільшилася в декілька разів.

Фахівець підкреслила, що найбільш ефективним методом попередження розповсюдження вірусного кліщового енцефаліту є проведення акарацидної обробки зелених насаджень та місць масового відпочинку людей на природі. За інформацією Надії Резнікової, минулого року у Кременчуці за цим напрямком була проведена відповідна робота, тож звернень до медиків від кременчужан на укуси кліщів у межах міста майже не було.

Перший заступник міського голови Володимир Пелипенко дав доручення відповідним службам провести обробку усіх парків і скверів міста від кліщів, а також зелених насаджень позаміських закладів дитячого відпочинку. Графік проведення такої роботи через засоби масової інформації доводити до населення міста.

Перейти до вмісту