Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Сусідська варта”: поліцейські провели тренінг для мешканців Полтави

Патрульні, дільничі та голови ОСББ взяли участь у тренінгу «Сусідська варта» за підтримки міжнародної організації «IREX».

Інспектори відділу зв’язків з громадськістю Департаменту патрульної поліції розповіли присутнім, як правильно організувати взаємодію між поліцією та мешканцями будинків, які повноваження мають патрульні та дільничні поліцейські, а також як, за допомогою спільних зусиль, досягти безпечного середовища.

Лектори зауважили, що сусідська варта ґрунтується на ідеї: «Якщо помічаю щось підозріле — реагую» та складається з трьох елементів: безпека житла, взаємодія з поліцією та турбота про свою територію.

Представники Департаменту патрульної поліції ділились своїм досвідом запровадження «Сусідської варти» у інших містах не тільки України, а й світу.

«Ми готові до нових форм співпраці, відкриті до спілкування, зацікавлені у тісній взаємодії та готові почути проблеми, що цікавлять мешканців міста. Але існування такого проекту та його реалізація можлива при умові активної участі та зацікавленості громадян у створені безпечного простору у місцях свого проживання» ‒ наголосила інспектор зі зв’язків із громадськістю Марина Зінюха.

«Сусідська варта – це не одноразовий проект, це співпраця між громадою та поліцією на роки. Коли люди самоорганізовуються і самі усувають свої проблеми за допомогою поліції – це і є Сусідська варта. Коли є впорядкована територія, пильність людей – це і є Сусідська варта. Ми закликаємо до співпраці та взаєморозуміння», – наголосили полісмени.

Перейти до вмісту