Ви тут:
Суспільство 

США звинуватили Росію в страшній хімічній атаці в Сирії

 У США засудили хімічну атаку в Сирії і заявили, що Росія несе за неї відповідальність, оскільки відкрито підтримує режим президента країни Башара Асада.

Як підкреслила представник Держдепартаменту Хезер Науерт, США докладуть усіх зусиль, щоб притягнути винних до відповідальності, передає AFP.

“Режим Асада і його прихильники повинні бути притягнуті до відповідальності, а будь-які подальші напади негайно припинені. Росія, з її непохитною підтримкою режиму, несе відповідальність за ці жорстокі напади”, – заявила вона.

Лікарі і рятувальники, які працюють у Сирії, повідомили, що в Думі – останньому підконтрольному повстанцям місті у Східній Гуті, – 7 квітня могла статися хімічна атака. Число її жертв оцінюється щонайменше 70 людей, повідомляє BBC.

Волонтерська організація “Білі каски” опублікувала фотографії людських тіл у підвалі. На їхню думку, число жертв може зрости. Підтвердження цієї інформації з незалежних джерел немає. Влада Сирії інформацію про хімічну атаку назвали сфабрикованною.

Державний департамент США вже заявив, що уважно стежить за повідомленнями про можливе застосування хімічної зброї і що в разі, якщо вони підтвердяться, Росія, яка підтримує владу Сирії, має разом із нею нести відповідальність за те, що трапилося.

Представники російської влади 6 квітня, тобто за день до події, заявили, що члени забороненої в Росії організації “Фронт ан-Нусра” готують у підконтрольних їм районах атаки із застосуванням хлору. Ще раніше схожу заяву робив президент Росії Володимир Путін.

8 квітня сили Асада знову застосували хімічну зброю проти повстанців в Думі в східній Гуті, мінімум 150 людей загинули.

Перейти до вмісту