Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавcькі спелеологи вибороли 15 медалей

Цього місяця юні спелеологи Полтави і Котельви змагалися у вертикальному контесті.

У перегонах взяли участь 37 вихованців спелеологічних гуртків Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

За допомогою спеціального обладнання юним спелеологам потрібно було на швидкість пролізти по вертикальній мотузці дистанції 30 м та 120 м. Переможці та призери змагань отримали медалі, грамоти та призи.

Між тим, тоді ж проходив ІХ міжнародний заочний турнір з мотузкового контесту. Для участі в ньому не потрібно було кудись їхати. Достатньо зняти свій виступ на відео у своєму обладнаному спортзалі і викласти це відео в YouTube.

Як повідомили у Полтавському обласному центрі туризму і краєзнавства учнівської молоді, в міжнародному турнірі брали участь 380 спелеологів на дистанції 30 м, а також 86 спелеологів на дистанції 120 м.

Залік проводився за віковими групами окремо серед дівчат і хлопців.

Учасниками заочного змагання стали з представники з України, Білорусії, Литви, Великобританії, Росії, Словенії.

Вихованці Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді здобули 15 медалей, серед яких 5 золотих.

Абсолютним чемпіоном на дистанції 30 м став Артем Ракчеєв. Хлопець змагався з 235-ма учасниками і переміг з результатом 55.16 сек.

Полтавський ОЦТКУМ

Перейти до вмісту