Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтава працює над розвитком економічного сектору

Сьогодні у Полтавській міській раді відбулось чергове засідання міждисциплінарної робочої групи, яке провела секретар міської ради Оксана Деркач. Під час засідання, розглянули робочу версію Концепції однієї з важливих сфер розвитку міста – «Диверсифікація економіки». Про це повідомили у Полтавській міській раді.

– Полтава має великий потенціал, який треба підтримувати та розвивати, – звернулась до робочої групи Оксана Деркач. – Ми маємо докласти для того усіх зусиль. Маємо підсилити свої конкурентні позиції в боротьбі за мешканців, відвідувачів, інвестиції, зосередитись на пошуку нових перспективних видів економічної діяльності, які і зможуть забезпечити стійкість міста в майбутньому, сприятимуть появі нових сучасних бізнесів на нашій території, створенню робочих місць, покращенню добробуту громадян. Саме впровадження Концепції інтегрованого розвитку дозволить Полтаві виконати усі ці завдання.

На важливості розвитку диверсифікації економіки наголосила і заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ольга Борисенко:

– Для того, аби протистояти демографічним та економічним викликам, маємо підсилити свої позиції. Структура економіки повинна відповідати новим викликам глобалізації. Вже маємо досвід та напрацювання щодо прискорення економічного розвитку в рамках реалізації проекту «Партнерство для розвитку міст». Упевнена, «Диверсифікація економіки» допоможе нам вирішити існуючі проблеми, зберегти потенціал.

За результатами численних досліджень, проведених в рамках проекту, були визначені основні потенційні види діяльності, для яких Полтава має запропонувати вигідні та привабливі умови. Більш детально про це розповів ментор проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Матіас Ельгер:

– Ключові види діяльності – економіка, зокрема, креативних індустрій, що можуть розвиватися на оновлених територіях раніше занедбаних промислових підприємств. Мова йде про північну частину Полтави, а семе – Київський район. За рахунок такого відновлення ця частина міста може більше інтегруватися у міську «тканину». Великої уваги, також, слід приділити і розміщенню у Полтаві інноваційних екологічно-безпечних виробництв.

Так, представлена концепція розвитку «Диверсифікація економіки» має 5 цілей:

1 – ревіталізація територій та інтеграція в струкутуру міста;

2 – стимулювання економічного розвитку;

3 – просування та розвиток диверсифікованого, екологічного виробництва;

4 – просування та розвиток економіки знань, зокрема, креативних індустрій;

5 – встановлення постійних та ефективних зв’язків між наукою, виробництвом та владою.

Визначені цілі включають в себе низку проектів, спрямованих на розвиток економічного сектору: посилення управління з економічних питань виконавчого комітету Полтавської міської ради, маркетинговий аналіз та розробка стратегії розміщення та розвитку нового бізнесу, створення техно (бізнес) парку, розвиток сфери креативних індустрій, сприяння розвитку творчих освітніх програм, введення системи дуальної професійної освіти та інше.

Під час засідання члени робочої групи детально обговорили усі проекти та висловили свої думки стосовно їхньої доцільності.

Довідково:

Захід був організований у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», що реалізується у співпраці з німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH».

Проект «Інтегрований розвиток міст в Україні»виконується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». У ньому беруть участь Чернівці, Вінниця, Житомир та Полтава. Уряд Німеччини фінансує проект у розмірі 4 млн євро, Уряд Швейцарії надає 1,85 млн євро.

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує Уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім цього, в межах співпраці з Німеччиною здійснюється підтримка в подоланні кризових ситуацій на Сході України, а також співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.

 

 

 

 

Перейти до вмісту