Ви тут:
Спорт Суспільство 

Перша ракетка України Еліна Світоліна вийшла в чвертьфінал турніру в Штутгарті

Суперниця українки Еліни Світоліної, чешка Маркета Вондроушова, у третьому сеті відмовилася продовжувати матч через травму. Для нашої тенісистки це був перший матч на ґрунтовному корті цьогоріч.
У матчі другого раунду турніру в Штутгарті проти чешки Маркети Вондроушової українка Еліна Світоліна несподівано, майже без бою, віддала перший сет – 2:6. Однак, вже в наступній частині гри четверта ракетка світу відібрала у суперниці всі подачі, програвши свою тільки одну, повідомляє 24 канал.

У підсумку 6:1, і доля путівки в наступний раунд повинна була вирішитися у третьому сеті. Та за рахунку 3:2 на користь Еліни Світоліни її суперниця через травму не змогла продовжити гру.

Завжди важко грати з суперницею, яка трохи травмована. Ґрунтовий корт також не допомагає з таким типом ушкоджень. Будемо сподіватися, що вона швидко одужає, – сказала Світоліна.

А відтак у чвертьфіналі українська прима зіграє з кривдницею Марти Костюк – Каролін Гарсія. Остання зуміла “зламати” нашу 15-річну тенісистку тільки в трьох сетах – 6:1, 3:6 та 7:5. Поєдинок за вихід у півфінал між Еліною Світоліною і її суперницею – француженкою Каролін Гарсія відбудеться 27 квітня.

Чи відчуваю я більше тиску перед початком ґрунтового сезону порівняно з минулим роком? Не вперше є тиск, я вже трохи звикла до цього. Я намагаюся насолоджуватися часом на корті, цією битвою, цим випробуванням, і знайти спосіб, щоб перемогти, – заявила українська спортсменка.

Перейти до вмісту