Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

НСЗУ: плани та можливості нового відомства

Успішний запуск НСЗУ – важливий елемент змін в системі охорони здоров’я. Стратегія впровадження реформи передбачає, що саме НСЗУ починає кожен наступний етап реформи.

Заступник міністра Павло Ковтонюк та голова НСЗУ Олег Петренко розповіли, як будуватиметься відомство нового зразка, повідомляють у МОЗ.

Уже з липня НСЗУ стає головним розпорядником коштів державного бюджету. Саме нова Служба  підписуватиме договори з медзакладами, оплачуватиме медичне обслуговування українців і контролюватиме якість цього обслуговування. Павло Ковтонюк припускає, що за десять років роль НСЗУ буде однією із головних у системі охорони здоров’я.

“Національна служба здоров’я – це єдиний замовник медичних послуг, які оплачує держава. Саме НСЗУ купуватиме ці послуги у медичних закладів для нас“, – сказав Павло Ковтонюк.

Голова НСЗУ Олег Петренко підкреслив, що наразі першочерговим завданням Служби є створення сильної команди.

“Ми закликаємо усіх, хто зацікавлений в діяльності відомства та медичної реформи, долучатися до нашої команди. Чекаємо на талановитих людей різного профілю: юристів, аналітиків, адмінів, бухгалтерів і інших фахівців. Разом ми будемо створювати державну службу нового зразка, нової культури”, – зазначив голова НСЗУ Олег Петренко.

Вакансії будуть оголошені найближчим часом. Очікується, що в НСЗУ працюватимуть близько тисячі людей, більшість із них – у регіональних підрозділах.

Перейти до вмісту