Ви тут:
Медицина Полтавщина Р Суспільство 

Національна мережа Лінія магазинів EVA передала спеціальне обладнання для Полтавської дитячої лікарні (ФОТО)

Учора лінія магазинів EVA передала відділенню передчасно народжених, дітей Полтавської дитячої міської клінічної лікарні нове медичне обладнання на загальну суму 170 тис. грн.

Зокрема, 4 пульсоксиметри, за допомогою яких вимірюють кисень у крові немовлят. Показник гемоглобіну в крові дуже важливо постійно контролювати, адже одна з найбільш поширених патологій у передчасно народжених, за словами фахівців, – нестача кисню в крові.

Також відділення отримало 6 шприцевих дозаторів або інфузоматів, які використовують в медицині для внутрішньовенного вливання, коли надзвичайно важлива висока точність дозування препаратів.

Як розповіла керівник з комунікацій лінії магазинів EVA Гея Корж, допомога новонародженим стала можливою завдяки національній програмі “Orange Days” мережі магазинів, у рамках якої українці уже третій рік поспіль збирають кошти для закупівлі спеціального обладнання для підтримки життя немовлят.

– Проект соціально-корпоративної відповідальності був започаткований ще у 2015 році. Декілька разів на рік ми оголошуємо “оранж дні”, маркуємо ціни на полицях магазину помаранчевими цінниками, і частину коштів від суми продажу товарів перераховуємо на медичне обладнання. За цей час ми провели вже 7 акцій та закупили для перинатальних центрів та дитячих лікарень Львівської, Одеської, Тернопільської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, а тепер і Полтавської областей обладнання на 630 тис. грн. Реалізація цього проекту дає можливість покращувати технічну оснащеність лікарень і рятувати життя немовлят, – розповіла Гея Корж.

До лікарні, для якої передали обладнання, привозять передчасно народжених дітей з пологових будинків усієї області. За більш ніж 40-річну історію, у відділенні пролікували близько 20 тисяч пацієнтів, з них передчасно народжених — близько 3 тисяч, у тому числі 73 пацієнти з вагою при народженні менше 1 кг, а найменший пацієнт важив 600 грамів.

Як розповіли в.о. заступника головного лікаря з медичної частини Олена Ананевич та завідуюча перинатальним відділенням, лікар-педіатр, дитячий неонатолог, невролог Олена Щербань, отримане сьогодні обладнання дозволить повністю доукомплектувати відділення і збільшити можливості лікарні для прийому нових пацієнтів.

– Це дуже важливе обладнання, яке ми постійно використовуємо для виходжування дітей. Технологія, якою оснащений пульсоксиметр, має наукову та клінічну точність у роботі. Завдяки цій системі, вдається на 95% знизити рівень помилкових показників. І точно вимірювати рівень сатурації кисню у крові немовлят. Шприцевий дозатор дозволяє відрегулювати швидкість введення потрібної дози препарату за допомогою спеціальної електронної системи, що гарантує безпеку, а також дає можливість вводити декілька лікарських препаратів одночасно, – розповіла Олена Щербань.

Надійним партнером проекту виступив БФ «Коло». Голова правління фонду Христина Романюк зазначила, що за роки свого існування фонд дуже часто і тісно співпрацює з медичними закладами і знає про нагальні потреби лікарень:

– Ми вдячні партнерам, які здійснюють таку підтримку. На сьогодні це дуже важливо не тільки для медустанов, а й для сфери бізнесу. Ми хочемо подякувати і лікарям. І маємо надію, що обладнання допоможе виходжувати малюків. Бо вони є майбутнім нашої нації.

До заходу передачі обладнання долучилася і мама передчасно народжених близнят Альбіни та Аліни Яна Гавриш з Миргорода. Два роки тому її діти народилися недоношеними і виходжували їх саме у цьому відділенні. Жінка подякувала благодійникам та зазначила, що завдяки такому обладнанню, її маленькі донечки наразі ростуть здоровими та щасливими.

– Дівчаток двоє, вони були одноплаценетні і їм не вистачало харчування, тому народилися з маленькою вагою на 8-му місяці. У дитячій лікарні їх виходили. Я не знаю, як би було, якби не таке обладнання. Тому дякую предстаникам компанії EVA і лікарям за таку велику справу, – підсумувала Яна Гавриш.

Зазначимо, що Лінія магазинів EVA — це українська національна торговельна мережа (з роздрібною та онлайн-торгівлею). У магазинах представлена декоративна косметика, засоби для догляду за обличчям і тілом, парфумерія, біжутерія, аксесуари, побутова хімія та товари для дому, продукція для догляду за дітьми, товари для тварин. Мережа посідає лідерську позицію на ринку drogerie України (товари повсякденного попиту) та складається з понад 650 магазинів, 30000 асортиментних позицій та 37 власних торгових марок. Магазини мережі представлені в усіх областях України.

Перейти до вмісту