Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині відновили роботу антирейдерські аграрні штаби

Посівна без проблем! На період проведення посівної кампанії Міністерство юстиції України ухвалило рішення відновити роботу антирейдерських аграрних штабі, головне завдання яких – захистити сільгоспвиробника, його майно, землі та врожай від посягань і бізнес-конфліктів.

Відновив свою роботу відповідний штаб і на Полтавщині. До його складу увійшли представники Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, Головного управління Національної поліції в Полтавській області, Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, прокуратури Полтавської області, Головного управління ДСНС України у Полтавській області, Департаменту агропромислового розвитку Полтавської обласної держадміністрації, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області та аграрних асоціацій області. Регіональний штаб ставить собі за мету мобільне реагування на випадки порушень прав землевласників та землекористувачів, та вжиття превентивних заходів протидії ймовірним рейдерським захопленням, як це було минулого року.

При Головному територіальному управлінні юстиції у Полтавській області знову запрацювали телефонні «гарячі лінії» за номерами: 095 605 8547 – працює цілодобово, без вихідних та  (0532) 2-28-60, 2-28-38 працюють понеділокп’ятниця з 8:30 до 17:15 год.

Нагадаємо, що минулого року робота антирейдерського агарного штабу довела свою ефективність під час кампанії збору збіжжя влітку та восени. Тоді відбулося дев’ять засідань оперативного штабу. На розгляд надійшло 21 звернення та отримано 29 дзвінків на телефони «гарячих ліній». Громадянам надано вичерпні юридичні консультації згідно з нормами чинного законодавства.

Під час роботи антирейдерського штабу вдалося попередити кілька конфліктів та запобігти спробам захоплень землі та врожаю. Зокрема, зупинити спроби силового захоплення активів СТОВ „Агрофірма „Оржицька”, ПАТ «Рижівський гранітний кар’єр» та ПП «РГК».

Важливою складовою функціонування штабу була правопросвітницька робота. У віддалені куточки Полтавщини здійснено 39 виїздів мобільних груп, до яких за порадою звернулося 106 громадян.

Перший заступник начальника ГТУЮ у Полтавській області Даря Бриндак

Перейти до вмісту