Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

До замаху на нардепа з Полтавщини причетна Росія: СБУ оприлюднила деталі (ФОТО, ВІДЕО)

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою встановили виконавців та замовників терористичного акту, в якому загинули двоє людей та отримав тілесні ушкодження народний депутат України Ігор Мосійчук.

25 жовтня 2017 року о 22:04 у Києві поблизу будинку № 10 по вулиці А. Міцкевича, де знаходиться телеканал «Еспресо», стався вибух саморобного вибухового пристрою, закладеного у мопед.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України, слідчі СБ України розкрили цей зухвалий злочин, повідомляють у прес-службі відомства.

Правоохоронці зафіксували, що замовили замах на народного депутата представники російських спецслужб.

«Оперативник ГУ Генштабу Збройних сил РФ в’їхав в України за підробленими документами для безпосередньої координації дій виконавців», – повідомив на брифінгу заступник Голови СБУ Віктор Кононенко.

Під час досудового слідства було проаналізовано величезний обсяг інформації, зокрема матеріали з камер спостереження в районі здійснення теракту.

«Слідчі провели кропітке вивчення даних, що дало можливість відновити увесь ланцюжок організації теракту», – зазначив перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко.

Співробітники спецслужби встановили особи трьох виконавців злочину, присутність яких спільно з представником ГУ ГШ була неодноразово зафіксована на місці планування теракту.

«Двох фігурантів справи спецслужби РФ завербовали під час перебування на тимчасово анексовані території Криму та візитів до Росії», – наголосив Віктор Кононенко.

Після здійснення замаху вони залишили територію України. У рамках кримінального провадження їм повідомили про підозру в скоєння злочину та оголосять у міжнародний розшук.

«Нам відомо де вони переховуються від українського правосуддя», – підкреслив заступник Голови СБУ.

Правоохоронці затримали третього виконавця теракту, який у гаражі встановлював вибуховий пристрій, на придбаний одним із спільників мопед. Під час обшуку в гаражному кооперативі, оперативники СБ України вилучили п’ять тротилових шашок, дві гранати РГД-5, гранатомет РПГ-26, вогнепальну зброю та дроти використані для монтажу вибухівки.

Наразі зловмисника утримують під вартою. Триває досудове слідство. 

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту