Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Відбулося офіційне відкриття Краснолуцької місцевої пожежної охорони (ФОТО)

Відбулося офіційне відкриття Краснолуцької місцевої пожежної охорони (ФОТО)

Сьогодні у селі Красна Лука Гадяцького району відбулося офіційне відкриття комунальної організації Краснолуцька місцева пожежна охорона.

В урочистому заході взяли участь: заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям апарату ДСНС України Павло Афанасьєв, начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб, голова Гадяцької районної державної адміністрації Олексій Матюшенко, голова Гадяцької районної ради Володимир Нікітенко, голова Краснолуцької сільської ради Віктор Романенко та інші. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Новостворений підрозділ пожежної охорони у цілодобовому режимі надаватиме допомогу та ліквідовуватиме пожежі на території Краснолуцької, Римарівської, Сватківської, Малопобиванської та Гречанівської сільських рад.

Під час офіційного відкриття комунальної організації начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб вручив керівнику Краснолуцької місцевої пожежної охорони ключі від пожежного автомобіля та зауважив, що дана подія важлива для кожного мешканця громади.

«Кожна людина повинна відчувати себе в безпеці, бути впевненою, що у разі виникнення будь-якої надзвичайної події вона отримає кваліфіковану та своєчасну допомогу. Відкриття та належне функціонування підрозділу місцевої пожежної охорони забезпечить оперативне реагування на усі виклики», – наголосив Володимир Салогуб.

Заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям апарату ДСНС України Павло Афанасьєв зазначив, що працівники МПО також можуть проводити профілактичну роботу з населенням сільських рад.

«Працівники місцевої пожежної охорони можуть долучатися до інформаційно-роз’яснювальної роботи, зокрема нагадувати односельчанам правила пожежної безпеки. Сподіваюсь, що така форма профілактичної роботи в сукупності комплексу заходів, що проводять рятувальники, допоможе запобігти пожежам в приватних домогосподарствах», – підкреслив Павло Афанасьєв.

Після урочистого відкриття, заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям апарату ДСНС України Павло Афанасьєв здійснив першу перевірку Краснолуцької місцевої пожежної охорони, про що зробив відповідний запис у книзі служби.

Варто додати, що відкриття місцевої пожежної охорони в Гадяцькому районі стало можливим завдяки тісній взаємодії керівництва Головного управління ДСНС України у Полтавській області та органів місцевої й обласної влад. До офіційного відкриття працівники Краснолуцької місцевої пожежної охорони пройшли необхідне навчання та отримали відповідні допуски для проведення аварійно-рятувальних робіт та гасіння пожеж.

 

 

Перейти до вмісту