Ви тут:
Анонс Полтавщина Суспільство 

В Опішному відбудеться Міжнародний симпозіум надпарканної скульптури

В Опішному відбудеться Міжнародний симпозіум надпарканної скульптури

2018 року, у рамках ДЕСЯТОГО Тижня Національного Гончарного Здвиження в Опішному «Здвиг–2018», Національний музей-заповідник українського гончарства ініціює проведення першого подібного в Україні Міжнародного симпозіуму надпарканної скульптури. Упродовж 11 червня – 1 липня Опішне постане місцем особливої концентрації мистецької енергії – саме тут з’являться нові сторінки сучасної художньої кераміки.

До участі в Симпозіумі запрошуються митці-керамісти та скульптори з України й чужоземних держав. За час перебування в Опішному вони мають виготовити глиняні монументальні твори для встановлення їх на бетонній огорожі Музею-заповідника чи Музею мистецької родини Кричевських.

Серед заявок та проектів творчих робіт, надісланих до 20 квітня 2018 року, Рада експертів обере учасників, надавши їм сировину, матеріали, інструменти та обладнання, необхідні для виконання монументального твору.

Симпозіум в Опішному – це неповторна атмосфера «перевтілення» ідеї з образу в матеріал. Це можливість занурення у власну сутність, мистецька медитація на лоні фантастичної природи, а також творчі зустрічі, презентації мистецьких проектів і безцінна нагода спілкування та обміну досвідом.

Жанна Невкрита, інформаційна служба Національного музею-заповідника українського гончарства

Перейти до вмісту