Ви тут:
Суспільство Україна 

Україну відвідає Високий представник ЄС Федеріка Моґеріні

Україну відвідає Високий представник ЄС Федеріка Моґеріні

11-12 березня Україну з робочим візитом відвідає Високий представник ЄС із закордонних справ і з питань політики безпеки/Віце-президент Європейської Комісії Федеріка Моґеріні.

Вона проведе низку зустрічей з представниками української влади та урядовцями. Зокрема, Моґеріні зустрінеться з Президентом Петром Порошенком, Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, Міністром закордонних справ Павлом Клімкіним і Міністром з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадимом Чернишем. Візит проходитиме у важливий момент впровадження визначальних реформ у рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і ще раз засвідчить довготривалу рішучу підтримку Європейського Союзу українському народові та його прагненням розбудови сильнішої України.

Візит також відбуватиметься за кілька днів до четвертої річниці незаконної анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією, що не визнається Європейським Союзом, який  продовжує повністю підтримувати територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України.

Високий представник ЄС зустрінеться з Ертугрулом Апаканом (Головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні), Мартіном Сайдіком (Спеціальним представником ОБСЄ у складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на сході України), Аланом Ешліманом (Головою делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні) для обговорення поточної ситуації та питання виконання Мінських угод.

Перебуваючи у Києві, Високий представник ЄС виступить і перед студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка й зустрінеться з представниками громадських організацій та співробітниками Консультаційної місії ЄС (EUAM) і Представництва ЄС в Україні.

Аудіовізуальний супровід візиту забезпечуватиме Europe by Satellite.  

Перейти до вмісту