Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Пирятині розробляють план економічного розвитку громади

22 березня робоча група, в складі відповідальних посадовців виконкому міської ради, з виїздом на місце  обстежила та сфотографувала і описання інженерних мереж потенційних інвестиційних об’єктів в межах території сільських населених пунктів Замостище, Калинів Міст, Верхоярівка Калиновомостівського старостату.

Наявні в натурі та відповідно підготовлені до інвестування земельні ділянки, а також об’єкти як промислової, так і соціальної нерухомості, є основним джерелом інформації для потенційного інвестора, тому така робота буде продовжуватись і в подальшому як по сільських населених пунктах, так і по самому Пирятину, повідомляють у міській раді.

Детальна інформація про об’єкти дасть нам змогу запропонувати інвесторам різні варіанти можливого входження на нашу територію. Наша зацікавленість полягає ще й у тому, щоб допомогти існуючим власникам об’єктів промислової та іншої нерухомості ефективно використовувати своє майно, щоб збиткові та малопродуктивні підприємства перетворити в потужні компанії, які в подальшому будуть наповнювати бюджет міської об’єднаної громади та дадуть змогу створити комфортне життя для її жителів і гарні умови для розвитку бізнесу.

Слід зазначити також, що отримана та систематизована інформація після верифікації фахівцями відповідних структурних підрозділів виконкому міської ради в найкоротші терміни буде внесена до бази даних інвестиційного веб-порталу новостворюваної електронної системи “SMART-ПИРЯТИН“ у вигляді спеціальних інформаційних листів: про земельні ділянки – “greenfield“, а про об’єкти нерухомості – “brownfield“.

Даний інвестиційний веб-портал стане ключовим маркетинговим інструментом, який покликаний наочно розкривати та просувати можливості Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, демонструвати її ключові переваги, повномасштабно доносити до інвестора інвестиційні пропозиції. В базі даних відображатиметься інформація про розміри та розміщення земельних ділянок, наявні споруди, будівлі та їх технічний стан, контактні дані власника (за згодою), бажання власника здати об’єкт в оренду, продати чи залучити інвестора, фотографії об’єктів нерухомості, розміщених на земельних ділянках тощо. Портал спрямований на налагодження механізму взаємодії з потенційними і діючими інвесторами, він містить функцію зворотного зв’язку, оцінку стану інвестиційного клімату, онлайн-карту, збір та оперативний розгляд звернень інвесторів.

Перейти до вмісту