Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкрили виставку об’ємних панно Ольги Літус “Зацвіла в долині червона калина…”

У Полтаві відкрили виставку об’ємних панно Ольги Літус “Зацвіла в долині червона калина…”

9 березня у Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка відбулося відкриття персональної виставки флора-мозаїчних об’ємних панно Ольги Літус «Зацвіла в долині червона калина…».

Ольга Літус – заслужений майстер народної творчості України. Присвятила свою виставку дню народження Т.Г. Шевченка, і в експозиції представлені флора-мозаїчні об’ємні панно – ілюстрації до поетичних творів Великого Кобзаря: «Сава України», «Зацвіла в долині / Червона калина…», «Сичі в гаю перекликались», «Ще треті півні не співали», «Кричать сови, спить діброва» та інші, повідомляють в Управлінні культури.

У роботах використано 14 видів рослин, вирощених в Україні. На кожній насінині, кісточці рослини – триколірний розпис. Насіння та кісточки приклеєні до основи під кутом 35-45 градусів. А кісточки винограду – під кутом 90 градусів до основи. На цей винахід майстриня має патент на корисну модель № 91456 (зареєстровано в Державному реєстрі патентів України на корисні моделі 10.07.2014 р.)

На виставці можна побачити найбільшу кількість картин з насіння гінкго білоби, які увійшли до Книги Рекордів України за 2016 рік. На вас чекає розмаїття барв і об’єму, ефект 3-D, багато нових творів.

Перейти до вмісту