Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві підбили підсумки роботи нотаріату в області за минулий рік

У Полтаві підбили підсумки роботи нотаріату в області за минулий рік

Сьогодні у Полтавській ОДА провели засідання колегії Головного територіального управління юстиції у Полтавській області. Підсумовували роботу нотаріату області за минулий рік.

Як забезпечена державними та приватними нотаріусами Полтавська область і наскільки правильно надходять кошти до державного бюджету за надані адмінпослуги у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно, юридичних та фізичних осіб-підприємців, прозвітувала начальник відділу з питань нотаріату Головного територіального управління юстиції в Полтавській області Алла Дикань.

“Загалом, за рік, в області провели 86 планових комплексних перевірок нотаріальних контор. Особливу увагу звернули на приватні. 15% від загальної кількості перевірених установ – заслуговують на оцінку добре, а 4,5% – незадовільно. Типові помилки, яких допускали нотаріуси – недостатньо інформації для відвідувачів: мала кількість довідок, стендів. Також помітили те, що мало здійснювали виступів у ЗМІ. Рекомендуємо фахівцям звернути увагу на проблеми”.

Також, за словами Алли Дикань, чимало нотаріусів в області, не дотримуються правил заповнення реєстраційних форм, посвідчень заповітів чи довіреностей. Всього за рік до штрафу на 1700 грн притягнули 29% нотаріальних контор та нотаріусів Полтавщини. Значно поменшало скраг в управління юстиції щодо надання нотаріусами послуг.

“Хочу зазначити, що чимало вакантних посад нотаріуса є в районах області. Особливо не вистачає фахівців у Великобагачанському районі”, – сказала Алла Дикань.

Із врахуванням обговорених питань, порушених на засіданні колегії, постанови будуть опрацьовані та доведені до виконання поставлених завдань, підсумував начальник Головного теруправління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко.

Перейти до вмісту