Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві обговорили зміни в містобудівному законодавстві (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні у Полтавській ОДА відбулася регіональна нарада з питань законодавчих змін у державному архітектурно-будівельному контролі та порядку оформлення дозвільних документів на виконання будівельних робіт і введення об’єктів будівництва в експлуатацію.

– Будівельна галузь – одна з основних у нашій економіці. Ми будуємо дороги, ЦНАПи, амбулаторії. Дуже багато об’єктів будуються за кошти місцевих, обласного й Державного бюджетів. Нині працюємо у всіх сферах, зокрема щоб відновлювати інфраструктуру, будувати заклади охорони здоров’я, забезпечувати умови для створення нового освітнього простору тощо. Водночас підтримуємо наші підприємства, які функціонують і створюють умови для розвитку галузі будівництва. 2017 рік став для цієї сфери початком якісних змін. На часі зміни здійснення будівного контролю. Тому ми зібралися обговорити всі нововведення, почути відповіді стосовно порядку введення нових об’єктів, а також на інші питання, які виникають у роботі, – звернувся до учасників заходу Андрій Пісоцький.


Він наголосив, що Полтавщина нині має достатньо високий рейтинг у розвитку областей України. Окрім високого рівня за індексом економічної спроможності область має високий показник будівництва.

– Зміни, які є предметом обговорення на сьогоднішній зустрічі, стосуються спрощення процедур оформлення дозвільних документів на об’єкти будівництва, підвищення відповідальності як суб’єктів господарювання, так і посадових осіб. Учора Верховна Рада ухвалила законопроект №7085, в якому йдеться про амністію для об’єктів будівництва класу наслідків СС1, будівництво яких завершене, але вони не введені в експлуатацію, не оформлені належним чином. Будівлі класу наслідків СС1 – це переважно індивідуальні житлові будинки й невеликі споруди, які за розрахунками відповідають саме цьому класу. Сьогоднішній захід організований із метою надати очільникам райдержадміністрацій, головам ОТГ, відповідним посадовим особам інформацію, яка їм необхідна для використання в роботі. Загалом спрощуються розрахунки, процедури, шлях від запроектованого аудиту до отримання дозволів дещо скорочується й буде менш розгалуженим. Це допоможе вивести на вищий рівень будівельну галузь, – зазначила заступник директора Департаменту – начальник управління містобудування та архітектури Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства ОДА, головний архітектор області Ірина Особік.

Директор Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Полтавській області Олена Морозова поінформувала учасників регіональної наради про зміни нормативно-правової бази у сфері державного архітектурно-будівельного контролю, зокрема щодо спрощення порядку оформлення дозвільних документів на виконання будівельних робіт і порядку введення об’єктів будівництва в експлуатацію.

Ірина Особік розповіла про перспективи містобудівного кадастру й стратегічну сесію з питань створення і ведення містобудівного кадастру в Україні, яка відбулася за ініціативи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 17 березня цього року в Житомирі.

Заступник головного архітектора міста Полтави Наталія Сирота презентувала Програму розбудови містобудівного кадастру міста Полтави.

 

Перейти до вмісту