Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві мітингували учасники бойових дій

У Полтаві мітингували учасники бойових дій

У Полтаві під будівлею ОДА зібралися учасники АТО, представники громадськості та волонтери. Учасники виступили проти розгону наметового містечка під Верховною Радою в Києві 3 березня.

Як розповів учасник бойових дій Олександр Гончаренко, ветерани АТО Полтавщини написали ультиматум до голови Полтавської ОДА Валерія Головка та голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького в якому якому засудили побиття активістів в столиці. Це звернення вимагали передати Презедентові.

«Ми учасники бойових дій Полтавщини від себе особисто написали ультиматум по факту побиття 3 березня наших побратимів, захисників України. Учасники АТО засуджують факт побиття. Від керівництва області вимагаємо передати ультиматум Президенту України Петрові Порошенку про притягнення до кримінальної відповідальності  осіб причетних до побиття та приниження гідності учасників АТО», – сказав Олександр Гончаренко.

Також серед вимог і відставка міністр внутрішніх справ Арсена Авакова  та генпрокурор Юрія Луценка.

Як зазначив в.о голови Полтавської облради Анатолій Ханко, який вийшов до учасників зібрання, дійсно було звернення від громадян. У ньому було 15 підписів. У зверненні йшлося про скликання  позачергової сесії облради стосовно подій 3 березня під Верховною Радою.

«Ми надали відповідь. Там прописано, що сесію може скликати голова ОДА, облради чи третина депутатів. Наша фракція готова підписатися, але 7 голосів із 28 цього не достатньо.  У зверненні йшлося про скликання сесії і на ній прийняти рішення по подіях 3 березня», – сказав Анатолій Ханко.

Також на зібранні ініціювали створити  організацію до якої ввійдуть учасники бойових дій та волонтерів. Ця організація  відстоюватиме  права всього українського народу.

Перейти до вмісту