Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У поліції Полтавщини розповіли про зміни у Кримінальному процесуальному кодексі України

У поліції Полтавщини розповіли про зміни у Кримінальному процесуальному кодексі України

Сьогодні у Головному управлінні Національної поліції в Полтавській області відбувся брифінг щодо змін у Кримінальному процесуальному кодексі України в частині, що стосуються діяльності поліції.

3 жовтня 2017 року Верховна рада України ухвалила законопроект «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», повідомляють у поліції.

Заступника начальника ГУНП Полтавщини – начальник слідчого управління Володимир Тимошко повідомив про ускладнення погодних умов на території області та закликав утриматися від поїздок на власному транспорті на дальні відстані.
Перейшовши до головної теми дня, заступник начальника Главку поліції області зупинився на основних змінах до законодавства, які стосуються діяльності поліції та необхідні до відома усіх жителів регіону.

Найсуттєвішим нововведенням, на мою думку, є те, що від завтра органи слідства мають звертатися до судів виключно за місцем реєстрації юридичної особи – правоохоронного органу. Тобто, слідчий Пирятинського відділення, чи то Кременчуцького відділу поліції, будуть змушені звертатися з клопотаннями до Октябрського районного суду в місті Полтава, – розповів Володимир Тимошко. – Це призведе до суттєвого затягування досудового розслідування.

Із 16-го березня зміниться також порядок призначення експертиз – лише за ухвалою суду, і виключно в державних установах. Як зазначив начальник слідчого управління області, це стане ще одним чинником затягування процесу.
Володимир Тимошко також роз’яснив, як буде проходити процедура поховання осіб, у тому числі осіб, що померли природною смертю. Запевнив, що пересічні громадяни не відчують незручностей. Напередодні проводилися зустрічі із представниками бюро СМЕ та прокуратури, на яких обговорювалися зміни у законодавстві.

Наприкінці зустрічі начальник слідчого управління поліції області подякував представникам «четвертої влади» за об’єктивне висвітлення інформації та відповів на запитання, які не стосувалися брифінгу.

Перейти до вмісту