Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У Миргороді презентували нові підходи до розвитку підприємницької компетентності учнів

У Миргороді презентували нові підходи до розвитку підприємницької компетентності учнів 

У рамках Всеукраїнської програми “Школа як осередок розвитку громад”, у Миргороді відбувся семінар “Презентація шкільних клубів підприємництва та проектів”.

Захід, який проходив з 14 по 16 березня, організовано Всеукраїнським фондом “Крок за кроком”. Представники освітніх закладів різного рівня презентували нові підходи до розвитку підприємницької компетентності учнів в умовах нової української школи. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

У Миргороді учасники заходу побували у навчальних закладах та познайомилися з Школою соціального підприємництва “КВАКР”, що діє при ЗОШ №1 ім. Панаса Мирного. Директор закладу Валентина Фененко розповіла гостям про нові напрямки роботи з учнями.

А в залі засідань міської ради для освітян організували круглий стіл “Співпраця школи, влади та громади у розвитку підприємницької компетентності шляхом залучення учнів до проектної діяльності”.

Про розроблені заходи та кроки в цьому напрямку  розповіла секретар міської ради Наталія Гирка. Цікавою інформацією для делегатів також була розповідь про курортне місто, його особливості та шляхи залучення позабюджетних коштів для розвитку. Серед міст Полтавської області Миргород – у лідерах по втіленню проектних ідей, зазначила Наталія Гирка.

Про реалізацію проектів у різних сферах міста та підвищення громадської активності проінформувала спеціаліст відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту. Анна Саєнко презентувала освітянам проекти, які вдалося реалізувати у співпраці з міжнародними партнерами та громадськими організаціями. Акцент зробила на тих проектах, які відбулися в навчальних закладах.

За круглим столом освітяни мали змогу отримати відповіді на запитання. Також гостям організували екскурсію містом та курортом “Миргород”.

Перейти до вмісту