Ви тут:
Відео Суспільство Україна 

У мережі презентували трейлер нової української воєнної драми про анексію Криму (ВІДЕО)

ДержКіно України презентували у соцмережі трейлер нової української воєнної драми «Черкаси», що створюється на основі реальних подій.

“Чотири роки тому тральщик «Черкаси» був єдиним з тринадцяти кораблів, якому вдалося втримати український стяг на своїй щоглі на озері Донузлав, під час анексії Криму. Впродовж трьох тижнів екіпаж судна гідно тримав оборону, мужньо чинив опір, відбиваючи атаки військ РФ”, – йдеться в повідомленні до трейлеру майбутньої стрічки.

Режисер стрічки черкащанин Тимур Ященко засобами ігрового кіно розповідає історію звичайних людей, які у вирішальний час зрозуміли, у чому їхнє призначення, і що таке Батьківщина.Консультантом фільму є реальний командир тральщика «Черкаси», почесний громадянин міста Черкаси, Юрій Федаш, а до акторського складу увійшли моряки, які тримали оборону на кораблі навесні 2014-го року.

Як зазначив Юрій Федаш:

«В Україні фільм «Черкаси» буде корисно подивитись тим, хто любить кричати: «Сдали Крым», «Там никто ничего не делал». Щоб ці скептики побачили, як, прикриваючись жінками і дітьми, «зелені чоловічки» захоплювали військові частини. Про ці моменти російська пропаганда не згадує, але так було насправді. Я переконаний, що завдяки ВМС ми маємо зараз Україну. Якби ми тоді розпочали стріляти, то невідомо, де зараз був би державний кордон України. Тоді по всій довжині нашого кордону стояло 100-тисячне військо росіян».

Зйомки фільму проходили за підтримки Державного агентства України з питань кіно та ВМС ЗС України в Очакові, Одесі та невеличкому селі Чернігівської області. На даний момент фільм вже знятий та змонтований, зараз команда творців активно працює над постпродакшеном та зведенням звуку. Серед тих, хто створює саундтрек до стрічки «Черкаси» – Катя Чілі та Антон Байбаков.

«Я дуже хотів би, щоб фільм «Черкаси» став для українців ще одним яскравим доказом незламності духу українських воїнів-патріотів, які у складний для нашої країни час опинилися в епіцентрі протистояння. І мені дуже приємно, що цієї осені в кінотеатрах буде цілий парад якісних патріотичних стрічок від українських режисерів. Це свідчення того, що наше кіно живе і активно розвивається», – наголосив голова ДержКіно Пилип Іллєнко.

Перейти до вмісту