Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Горішніх Плавнях встановили перший у ЗНЗ автоматичний підйомник для людей з інвалідністю

У Горішніх Плавнях встановили перший у ЗНЗ автоматичний підйомник для людей з інвалідністю

У Горішніх Плавнях у СЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 на сходах, що ведуть на ІІ поверх, встановлено автоматичний підйомник для людей з інвалідністю.

Міський голова повідомив, що на облаштування таких зручностей для людей з обмеженими фізичними можливостями витрачено 150 тис. грн з міського бюджету. Підйомник виготовлено за індивідуальним замовленням вітчизняним виробником з міста Дніпра, встановлено, протестовано, відкориговано з урахуванням зауважень та впроваджено в дію.

Директор СЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 Ольга Сень подякувала міському голові Дмитру Бикову за гарну ініціативу та увагу до дітей з особливими потребами. Зазначила, що діти з інвалідністю, які навчаються в школі, швидко навчилися користуватися новим зручним механізмом та високо оцінили підвищення рівня доступності в будівлі.

Нестор Баранюк, учень 9 класу, зауважив, що віднині пересування шкільними коридорами стало набагато зручнішим та приємнішим. Нестор – прихильник активного способу життя. Він гарно навчається та займається спортом. Нестор став переможцем міських олімпіад з фізики та математики, а в обласній олімпіаді з фізики здобув ІІ місце, з математики виборов ІІІ місце. У 2017 році став чемпіоном України з плавання.

Перейти до вмісту