Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Горішніх Плавнях відзначили день народження Тараса Шевченка

У Горішніх Плавнях відзначили день народження Тараса Шевченка

9 березня територіальна громада Горішніх Плавнів відзначила пам’ятну дату – 204-річчя з дня народження великого українського Кобзаря, талановитого художника Тараса Григоровича Шевченка.

З нагоди святкової події у сквері біля пам’ятника видатного українського поета було організовано літературно-музичну композицію та урочисте покладання квітів до погруддя Тараса Шевченка, повідомляють у міській раді.


Участь в урочистостях взяли представники органу місцевого самоврядування – міський голова Дмитро Биков, перший заступник міського голови Олександр Чуприна, заступник міського голови Надія Угнічева, вчителі, учні, громадські активісти міста, ЗМІ.

В українській поезії образ Тараса Шевченка є символом української державності, української нації, національної єдності українців, символом поступу до внутрішньої свободи, чесності, правди, самовираження, символом, що надихає жити, боротися, кохати – як вічна святиня, як невмируща душа і пам’ять українського народу. У ході літературно-музичної композиції народний ансамбль бандуристів Палацу культури і творчості під керівництвом Галини Гальченко виконав пісні на вірші українського поета «Зоре моя вечірняя» (автор музики Гордій Гладкий) та «Не тополя висока» (композитор Віктор Рурак). Учень 8-го класу ЗОШ І-ІІІ ступеню № 6 Владислав Бондар декламував уривок з поеми «Іван Підкова».

Перейти до вмісту