Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Глобино патріотично виховують дошкільнят

У Глобино патріотично виховують дошкільнят

27 лютого на базі закладу дошкільної освіти «Сонечко» с.Жуки відбулося засідання методичного об’єднання  вихователів закладів дошкільної освіти з проблеми «Формування патріотичних почуттів, національної гідності в дітей старшого дошкільного віку».

Учасників методичного об’єднання  мелодійною мрійливою  піснею гостинно зустріла завідувач закладу Малахова Ю.М.. Вона також  познайомила присутніх  з історією створення та розвитку садочка за допомогою цікавої презентації. Для створення теплої родинної атмосфери працівниками було облаштовано «фотосушку» зі старих сімейних світлин жителів села, повідомляють у міській раді.

Вихователь  Жуківського ДНЗ Хичій Емілія Омелянівна поділилася з колегами досвідом своєї роботи з патріотичного виховання, провівши заняття в старшій групі. Малеча розповідала вірші, виконувала пісні, таночки, ліпила справжні вареники, а  в стилізованій  під світлицю   кімнаті, в якій відбувалося дійство, віяло  теплом і лагідним родинним затишком, добротою та материнською ласкою, як  віє від рідної батьківської хати.   

Майстер-клас по навчанню дітей української народної вишивки в технології «хрестик» провела завідувач Глобинським закладом дошкільної освіти №1 «Дзвіночок», керівник гуртка «Майстерня принцеси Голочки» Власюга Н.М.

Під час обговорення виступила керівник методоб’єднання Удовенко Т.С., яка наголосила, що дошкільний вік – важливий період формування духовності особистості. Саме в цей період закладаються основи формування духовності, почуттів, сприйняття світу, усвідомлення власного «Я». Яскраві враження від краси рідної природи, творчої праці людей, героїчних вчинків українського народу сприяють вихованню в дітей любові  до сім’ї, українського народу, до рідної Батьківщини.

Методист відділу освіти Обревко Л.І. відзначила актуальність даної теми на сьогоднішній день та зазначила,  що засідання   проведено на високому  методичному рівні.

Дружня та позитивна атмосфера, море емоцій та вражень   нікого не залишили байдужими.  Засідання методичного об’єднання відбулося позитивно та результативно.

Перейти до вмісту