Ви тут:
Оголошення Офіційно Полтавщина Суспільство 

Став відомим план перевірок рятувальниками на 2018 рік

До уваги керівників об’єктів підвищеної небезпеки на території міста Полтави та Полтавського району

Оприлюднено річний план перевірок Державної служби України з надзвичайних ситуацій на 2018 рік

Полтавське міськрайонне управління Головного управління ДСНС України у Полтавській області доводить до відома керівників об’єктів підвищеної небезпеки, які розташовані на території міста Полтави та Полтавського району, наступну інформацію.

Рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (від 05.12.2017 року протокол № 15/2017) затверджено «Графік впровадження автоматизованих систем раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення на об’єктах підвищеної небезпеки, які розташовані на території Полтавської області, у 2018 році».

Даний графік розмішено на сайті Головного управління ДСНС України у Полтавській області.

Відповідно до вимог статті 53 Кодексу цивільного захисту України усім керівникам об’єктів підвищеної небезпеки, які розташовані на території міста Полтави та Полтавського району, необхідно провести роботу щодо впровадження автоматизованих систем раннього виявлення та оповіщення на об’єктах своїх підприємств.

Влаштування систем проводиться згідно вимог ДБН B.2.5-76:2014 «Автоматизовані системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення» та СОУ МНС України 75.2-00013528-003:2011 «Безпека у надзвичайних ситуаціях. Автоматизовані системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення. Типи й загальні технічні вимоги».

Полтавське МРУ ГУ ДСНС України у Полтавській області також інформує, що система раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення створюється насамперед з метою автоматичного виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій, спостереження та обробки інформації щодо поточного стану об’єктів та будівель, інженерних споруд, мереж, що розташовані на територіях із ризиком прояву небезпечних природних явищ і процесів, оперативного надання користувачам фактичної та прогнозованої інформації, оповіщення працівників та керівників об’єкта, відповідальних за стан техногенної безпеки населення, а також керівництва і персоналу інших підприємств, установ і організацій у зонах можливого ураження.

Перейти до вмісту