Ви тут:
Полтавщина Пригоди Суспільство ТОП-новина 

Службовцям “Нової пошти” закидають дві статті кримінального кодексу

У Генпрокуратурі назвали причини масових обшуків у “Новій пошті” – триває розслідування у кримінальному провадженні за фактами зловживання службовим становищем службовими особами ТОВ “Нова пошта” та інших споріднених підприємств та ухилення від сплати податків.

Так, було виявлено та вилучено документи щодо фінансово-господарської діяльності цих підприємств та не обліковану і не оприбутковану в касі та в бухгалтерських документах готівку.

Про це повідомила прес-секретар Генерального прокурор Лариса Сарган у Facebook.

“Головним слідчим управлінням за процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату ГПУ проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами зловживання службовим становищем службовими особами ТОВ “Нова пошта” та інших споріднених підприємств”, – написала Сарган.

Як зазначається у повідомленні, підприємства за участі службових осіб органів ДФС України, з метою одержання неправомірної вигоди для вказаного підприємства, здійснили прикриття його незаконних фінансових послуг, що призвело до ненадходження до бюджетів коштів у вигляді обов’язкових податкових зборів та спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.

Також вона вказала на розслідування за фактами умисного ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, службовими особами ТОВ “Нова Пошта” у особливо великих розмірах при здійсненні ліцензійної діяльності з переказу грошових коштів, доставки товарів (посилок) та міжнародних перевезень.

Загалом йдеться про злочини за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів) КК України.

Сарган вказала, що під час досудового розслідування 16 березня 2018 року на підставі ухвал слідчого судді Печерського районного суду міста Києва слідчими за участю процесуальних керівників та оперативних працівників ДЗЕ НПУ без застосування спецпідрозділів проведено

Нагадаємо, обшуки в офісних та складських приміщеннях тривали і в Полтаві.

Загалом, вказано, що досудове розслідування триває, “повідомлення про підозру не складалися та запобіжні заходи не обиралися”.

Співзасновик компанії “Нова пошта” та прокоментував обшуки силовиків.

Перейти до вмісту