Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Шевченкові й захисникам України читали поезії у Полтавській бібліотеці

Шевченкові й захисникам України читали поезії у Полтавській бібліотеці

Березневі дні тепер ознаменовані не лише іменем Великого Кобзаря, а й пошануванням Українських добровольців – поборників незалежності й волі рідної землі, патріотичного духу і єдності українців.

У книгозбірні-філії №3 Полтавської міської централізованої бібліотечної системи на зустрічі, присвяченій вшануванню Тараса Шевченка й захисників України, побували юні читачі. Учнів 3-А класу загальноосвітньої школи № 37, як завжди, радо привітала завідувачка бібліотеки, учасниця Програми «Відкритий світ» Наталя Онищенко та запросила дітей подорожувати Кобзаревими стежками нашого краю.

У літературну мандрівку «Шевченкові шляхи полтавськії» разом вирушили діти та заслужений працівник культури України, голова обласного відділення Міжнародної організації «Жіноча громада» Валентина Шемчук. Школярі дізналися, які села й міста Полтавщини відвідав Великий Поет і як полтавці ввічнили образ Тараса Шевченка в камені, а також у «живому» пам’ятникові – це Дуб Кобзаря на околиці Полтави.

Пані Валентина Шемчук наголосила, що Шевченкові вірші надихали на подвиг Героїв Небесної Сотні й сьогодні кличуть боронити Батьківщину від російсько-окупаційних військ та продемонструвала портрети Національного Пророка, виконані відомими майстрами вибійки – Володимира Маркар’яна, витинанки – Дмитра Короля й карбування – Вадима Голобородова. Маленькі декламатори читали Шевченкові рядки, а від Дениса Балабухи та Романа Циганського ми дізналися про їхніх батьків – захисників рідної землі від російських окупантів. Ми пишаємося героїзмом і самовідданістю славних українців, ми горді за Олександра Балабуху й Павла Циганського, хто боронив Східні кордони України від російських агресорів, й зичимо їм здоров’я, добра й мирного неба нам усім. До слів глибокої пошани українських військових, котрі добровільно стали на захист Вітчизни, приєдналися й наставники учнів – заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ № 37 Ніна Библів та класний керівник Світлана Корецька.

Світоч Української Нації Тарас Шевченко та кращі сини України й сьогодні на сторожі Соборності рідної землі, її цілісності й неподільності.

Перейти до вмісту