Ви тут:
Суспільство 

Росія технічно готова до відключення від світового інтернету, – радник Путіна

Росія технічно готова до відключення від світового інтернету, – радник Путіна

Росія технічно готова до відключення від світового інтернету. Про це заявив радник президента Росії з питань розвитку інтернету Герман Клименко в інтерв’ю на каналі НТВ, — пише “Інтернет свобода” з посиланням на РІА Новости.

За його словами, якщо західні партнери «оголосять Росію таку війну, як кримська ізоляція», то це не завадить країні жити «добре і нормально». Клименко пояснив, що збій і помилки під час переходу з однієї технології на іншу неминучі, і процес навряд чи буде цілком безболісним.

«Десь у когось щось відключиться. Напевно, з’ясується, що хтось зберігав свої дані за кордоном, хоча є постанова зберігати тут. Хтось домени свої хостив  закордоном, тому вони, напевно, будуть мати деякі труднощі», — додав радник президента.

Клименко нагадав, що Росія входить в трійку держав «повного інтернет-циклу», який передбачає наявність своїх пошукових систем, комп’ютерних мереж та реклами. Інші дві країни — це Китай та США. Клименко додав, що регулювання інтернету — це шлях, яким йде весь світ, і Росія не виключення.

Перейти до вмісту