Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Разову грошову допомогу до 5 травня отримають близько 50 тисяч полтавців

Разову грошову допомогу до 5 травня отримають близько 50 тисяч полтавців

Постановою Кабінету Міністрів України від 14 березня 2018 року № 170  „Деякі питання  виплати у 2018 році разової грошової  допомоги, передбаченої Законами України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та „Про жертви нацистських переслідувань” затверджені розміри разової грошової допомоги до 5 травня на 2018 рік. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Допомога надаватиметься у таких розмірах:

1) особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

– I група    – 3 685 гривень;

– II група   – 3 265 гривень;

– III група  – 2 845 гривень;

2) учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, – 1 265 гривень;

3) особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 3 685 гривень;

4) членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 630 гривень;

5) учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 525 гривень.

Органами соціального захисту населення проводиться робота для забезпечення виплати разової грошової допомоги до 5 травня  особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам бойових дій, учасникам війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та жертвам нацистських переслідувань.

Звертатися з питань виплати допомоги чи подавати будь-які документи до управлінь соціального захисту населення не потрібно.

Вся підготовча робота буде проведена безпосередньо територіальними управліннями соціального захисту населення та Центром по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області.

Цього року грошову допомогу отримають близько 50 тис. осіб, які проживають на території Полтавської області.

Виплату грошової допомоги проведуть ветеранам війни у визначений законодавством термін – до 5 травня поточного року у спосіб отримання пенсії через відділення поштового зв’язку за місцем проживання або банківські установи.

Перейти до вмісту