Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Провідні ІТ-експерти долучаться до проектів, спрямованих на використання сучасних цифрових технологій у сфері освіти

Провідні ІТ-експерти долучаться до проектів, спрямованих на використання сучасних цифрових технологій у сфері освіти

7 березня було підписано Меморандум про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та Асоціацією «Інформаційні технології України». Зокрема, спільна робота МОН та Асоціації буде спрямована на створення сучасного освітнього середовища, запровадження ефективного регулювання ринку освітніх технологій, сприяння розвитку цифрових компетенцій та електронного навчання в суспільстві.

«Сьогодні цифрові освітні технології набувають неабиякої популярності. Вони допомагають створювати інтерактивні та цікаві матеріали для учнів, забезпечують доступ до якісної освіти, дають змогу вчителям дистанційно підвищувати кваліфікацію, відкривають нові можливості для навчання впродовж життя», – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Один з центральних проектів, до якого будуть залучені експерти Асоціації, – створення електронної освітньої платформи та розвиток ринку електронних підручників. Крім того, члени Асоціації зможуть взяти участь у створенні ефективної системи збору та аналізу статистики щодо інформаційно-комп’ютерних технологій в українській освіті.

«Українська ІТ-індустрія, як і інші галузі креативної економіки, є індустрією, що базується на знаннях. Тож, впровадження в освітній процес сучасних технологій та спрощення доступу до джерел знань є вкрай важливими першочерговими кроками, що сприятимуть формуванню нової когорти високоосвічених спеціалістів не тільки для ІТ-галузі, а й для інших секторів економіки», – прокоментував виконавчий директор Асоціації «ІТ України» Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що представники Асоціації «ІТ України» брали активну участь у розробці Концепції Національної освітньої електронної платформи та двох концептуальних документів – проекту Наказу «Про затвердження Положення про електронний підручник» та проекту Постанови КМУ «Про національну електронну платформу», які зараз розміщені для громадського обговорення на сайті МОН.

Перейти до вмісту