Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавці здобули хороші результати на Всеукраїнському чемпіонаті з інформаційних технологій “Екософт – 2018”

Полтавці здобули хороші результати на Всеукраїнському чемпіонаті з інформаційних технологій “Екософт – 2018”

З 21 до 23 лютого у Києві на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді відбувся фінальний етап Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт – 2018» та національний етап Міжнародного конкурсу комп’ютерних проектів «INFOMATRIX – 2018».

Команда Полтавської області у підсумку отримала 18 призових місць: п’ять – перших, 7 – других , 6 – третіх, п’ятеро керівників було нагороджено подяками, повідомляють у Департаменті освіти.

За підсумками змагань серед здобутків команди Полтавської області – один диплом І ступеня за І місце та п’ятнадцять дипломів ІІІ ступеня.
Переможцем стала Ващук Мар’яна, студентка ІV курсу комунального вищого навчального закладу І рівня акредитації Полтавської обласної ради «Кременчуцький медичний коледж» імені В. І. Литвиненка Призерами – учні, студенти та вихованці наступних закладів освіти:
 Кременчуцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 10 з поглибленим вивченням англійської мови;
 Станції юних техніків міста Гребінки;
 Кременчуцького навчально-виховного комплексу № 4;
 Полтавської обласної спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів при Кременчуцькому педагогічному коледжі імені А. С. Макаренка;
 Кременчуцького позашкільного гуртка «Студія робототехніки “Техноша”»
 Кременчуцького еколого-натуралістичного центру учнівської молоді
 Кременчуцького педагогічного коледжу імені А.С. Макаренка.
28 лютого цього року в Державному агентстві лісових ресурсів України в м. Києві представники ГО ФОРЗА провели семінар-тренінг з лісової педагогіки для представників обласних управлінь лісового та мисливського господарства, лісівників та педагогів учнівських лісництв південно-східних та центральних регіонів України.
У тренінзі взяла участь Валюх М.Ю., завідувач відділу сільського господарства Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.
Даний тренінг було проведено в рамках заходів з підвищення потенціалу лісівників у лісівничій та екологічній освіті дітей і молоді за фінансової підтримки проекту «Кваліфіковані лісівники – кращі ліси». Учасниками тренінгу були представники обласних управлінь лісового та мисливського господарства Київської, Донецької, Житомирської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Черкаської та Чернігівської областей, до посадових обов’язків яких входить проведення еколого-просвітницької діяльності, налагодження та координація роботи учнівських лісництв, а також керівники учнівських лісництв і представники еколого-натуралістичних центрів даних регіонів.
Під час тренінгу експерти проекту проінформували учасників про сутність поняття лісової педагогіки, її історію, особливості, цілі, методику роботи тощо.
Теоретичні заняття поєднувалися з практичними завданнями, інтерактивними іграми та заходами з лісової педагогіки. Також відбулося й активне обговорення концепції лісової педагогіки в Україні, яка наразі у стадії підготовки. Учасники висловлювали своє бачення сфери застосування лісової педагогіки, практичних моментів її впровадження, інституційного та фінансового забезпечення.

Перейти до вмісту