Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Органи Пенсійного фонду Полтавщини розпочали виплату підвищених пенсій військовослужбовцям

Органи Пенсійного фонду Полтавщини (як і обіцяли урядовці, наголошуючи, що виплати розпочнуться з другої половини березня), почали виплачувати військовослужбовцям перераховані пенсії.

Всі підготовчі заходи, які залежали від пенсійних установ, давно завершилися – списки пенсіонерів силових структур, пенсії яких підлягають перерахунку, були повністю передані до відповідних силових відомств, програмне забезпечення, з допомогою якого проводитиметься осучаснення пенсій, підготовлено і протестовано.

Перерахунки пенсій здійснюються за довідками уповноважених структур, в яких особи проходили службу – Міноборони, МВС, СБУ тощо. Пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду, у квітні вони отримають перераховану пенсію за січень-квітень.

Для перерахунку пенсій військовослужбовцям (крім осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ) будуть враховані такі складові: оклад відповідно до посади, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років.

При перерахунку пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ будуть враховуватися наступні позиції: оклад відповідно до посади, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення, премія за січень 2016 року.

У Полтавській області перерахунок планується провести для майже 22 тис. військових пенсіонерів. На 21 березня за наданими довідками профільних структур підвищені пенсії отримали близько 400 осіб на загальну суму понад 1,5 млн грн. Пенсії полтавських військовослужбовців зросли, в середньому, на 1300 грн.

Перейти до вмісту