Ви тут:
Суспільство Україна 

НСЖУ підтримує ініціативу про 100 тисяч кожному реформованому ЗМІ

НСЖУ підтримує ініціативу про 100 тисяч кожному реформованому ЗМІ

Національна спілка журналістів України підтримує ініціативу Держкомтелерадіо щодо виділення одноразової допомоги в 100 тисяч гривень кожному з реформованих друкованих видань. Про це заявив під час засідання громадської ради при Держкомтелерадіо голова НСЖУ Сергій Томіленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вважаємо, що варто підтримати… І одноразова підтримка буде підтримкою реформі та читачам. Реформі повірили, друковані ЗМІ працюють незалежно, а держава може одноразово на чесних надати їм  фінансову допомогу. Ми розраховували, що вона надаватиметься синхронно із роздержавленням”, – сказав Томіленко.

Він також додав, що Держкомтелерадіо звертатиметься до Міністерства фінансів з пропозицією внести зміни до закону “Про Державний бюджет України на 2018 рік” в частині передбачення видатків на державну підтримку реформованим друкованим ЗМІ місцевої сфери розповсюдження. Про це пише “Служба інформації НСЖУ”. В чинній редакції документа така фінансова підтримка не передбачена.

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня Верховна Рада відхилила законопроект “Про внесення змін до закону “Про реформування державних і комунальних засобів масової інформації” щодо удосконалення механізму реформування друкованих ЗМІ”.

Наразі триває останній з трьох років, передбачених законодавством на проведення реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ.

Вже реформовано 174 державних і комунальних друкованих ЗМІ та редакцій.

Учасникам роздержавлення надається правова підтримка. Зокрема, для цього на веб-сайті Держкомтелерадіо оприлюднено онлайн-версію посібника “Юридичні аспекти реформування державних і комунальних ЗМІ“.

 

Перейти до вмісту