Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Нейромережу навчили вгадувати пін-код смартфона з точністю 84%

Нейромережу навчили вгадувати пін-код смартфона з точністю 84%

Команда вчених з Наньянського технологічного університету в Сінгапурі розробила нейромережу, яка здатна вгадувати пін-код смартфона з точністю 84%. Про це пише “N + 1”.

Єдина інформація, яка потрібна програмі, щоб підібрати правильний пароль, – це дані з акселерометра, датчика освітленості та інших сенсорів, які сьогодні є в більшості пристроїв.

null

Вчені написали спеціальний мобільний додаток, який здатен збирати таку інформацію – дозвіл користувача для цього не потрібен.

Основна ідея полягає в тому, що положення всіх клавіш на клавіатурі відомо, а отже по нахилу смартфона, зміні світла і інших даних можна обчислити, яка саме клавіша була натиснута.

null

Нейромережа, на основі якої працює програма, потрібна для того, щоб обробити весь обсяг зібраних з сенсорів даних і обчислити потрібну комбінацію цифр.

При тестуванні програми з’ясувалося, що на всіх можливих комбінаціях чотирьох цифр точність розпізнавання при 20 спробах склала 83,7%. Точність при розпізнаванні серед 50 найпоширеніших пін-кодів – 99,5% з однієї спроби.

Перейти до вмісту