Ви тут:
Полтавщина Споживач Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині планують створити КП “Єдиний розрахунковий центр”

На Полтавщині планують створити КП “Єдиний розрахунковий центр”

На Полтавщині планують створити “Єдиний розрахунковий центр” для комфортнішого абонентського обслуговування населення області. Сьогодні на апаратній нараді про це повідомив начальник управління капітального будівництва ОДА Тимофій Голбан.

КП “Єдиний розрахунковий центр” об’єднає в собі абонентські служби ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” та КП “Полтававодоканалу”.

“Комунальне підприємство дозволить зменшити штат працівників, а це приведе й до зменшення навантаження на тарифи. Процедура оплати послуг для абонентів значно спроститься. Щоб заплатити за ці дві житлово-комунальні послуги достатньо лише звернутись до КП “Єдиного розрахункового центру”, – розповів Тимофій Голбан.

Зараз у КП “Полтававодоканал” 127 працівників абонслужби обслуговують 150 тис. абонентів, у ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” 79 працівників обслуговують 91 тис. особових рахунків, а для функціонування КП “Єдиний розрахунковий центр” необхідно 140 працівників.

“Місце розташування Центру вже визначене – м. Полтава, вул. Козака, 1-А і займатиме перший і другий поверхи. На даний час це приміщення потребує ремонтних робіт. Роботи триватимуть протягом 3 – 4 місяців. Також потрібно провести обмін фахівцями між комунальними підприємствами для вивчення особливостей роботи та нормативно-технічної документації. Це займе місяць”, – додав Голбан.

КП “Єдиний розрахунковий центр” потребує розробки, продовжив він, впровадження та щомісячного технічного обслуговування програмного забезпечення. У комунального підприємства недостатньо працівників для цього. Тому необхідно, щоб рішенням сесії облради виділити кошти КП “Полтававодоканал” та ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” для проведення торгів. Далі вони передадуть на баланс КП “Єдиний розрахунковий центр” програмне забезпечення. Програма буде розроблятись близько трьох місяців.

“Дуже добре, що на майбутнє передбачено й створення електронної програми та мобільного додатку, адже це зручний спосіб оплати для багатьох мешканців Полтавщини”, – сказав голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Важливою перевагою є й те, що Центр дозволить відкривати рахунки для виконання інвестиційних програм ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” та КП “Полтававодоканалу. Таким чином, багато ініціатив, спрямованих на підвищення рівня сервісного обслуговування, отримають необхідне фінансування.

“Для споживача відбудеться спрощення, адже на дві послуги буде лише одна квитанція, а для перерахунку – необхідно йти лише в одне відділення”, – наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Перейти до вмісту