Ви тут:
Суспільство Україна 

Монетизація субсидій проводитиметься через банківські карти

 Гроші за субсидії будуть переводити на картку Монетизація пільг і субсидій українцям, які проживають у будинках ОСББ, відбуватиметься у два етапи.

Про це було вирішено під час зустрічі представників Мінсоцполітики та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Зазначається, що на зустрічі міністра соцполітики Андрія Реви з представниками ОСББ з різних міст України був вироблений двоетапний алгоритм введення монетизації пільг і субсидій громадянам, які проживають у будинках ОСББ.

Відповідно до плану, перший етап повинен бути перехідним.

Передбачено, що монетизація пільг і субсидій на всі види внесків в ОСББ, які охоплені чинною системою соціального захисту, запроваджується, починаючи з нарахувань таких внесків, із січня 2018 року.

«Починаючи з нарахувань за січень 2018 року, ОСББ нараховують співвласникам внески в повному розмірі (без зменшення їх на суму пільг та житлових субсидій). Місцеві органи соціального захисту населення після надходження коштів з державного бюджету перераховують суми пільг і житлових субсидій громадянам-одержувачам пільг і житлових субсидій на поточні рахунки ОСББ й одночасно надсилають ОСББ реєстри громадян, за яких перераховані пільги і субсидії, із зазначенням сум за кожного громадянина. ОСББ відносять такі кошти на рахунок сплати громадянином відповідних внесків і зменшують йому нарахування в наступних періодах», – йдеться в повідомленні.

Водночас другим етапом повинен бути випуск спеціальних банківських карток, на які будуть зараховуватися кошти на пільги і житлові субсидії. Дата випуску таких соціальних карток буде визначена додатково.

У Мінсоцполітики зазначили, що для реалізації такого алгоритму сторони погодилися терміново спільно з іншими зацікавленими відомствами розробити необхідні зміни до законодавства.

Поки ці позиції вимагають узгодження з Мінрегіоном, Мінфіном, Держказначейством, ДФС, Національним банком України

Перейти до вмісту