Ви тут:
Економіка Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Мені рекомендували ознайомитись з Полтавщиною, тут я можу побачити кращі приклади реалізованих проектів за кошти ДФРР”, – Майкл Ральф (ФОТО)

“Мені рекомендували ознайомитись з Полтавщиною, тут я можу побачити кращі приклади реалізованих проектів за кошти ДФРР”, – Майкл Ральф (ФОТО)

Сьогодні з офіційним візитом у Полтаву прибув радник генерального директорату Європейської Комісії з питань регіональної політики Майкл Ральф.

Перебування пана Ральфа розпочалось із зустрічі з представниками Полтавської ОДА, на чолі з директором Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Інною Іщенко.

 

Під час зустрічі обговорили успішні проекту, реалізовані на Полтавщині за рахунок державної підтримки, а саме ДФРР та цільової субвенції.

“Чому я прибув до Полтавщини? В першу чергу мені рекомендували ознайомитись з регіоном, де я можу побачити кращі приклади реалізованих проектів за кошти ДФРР. Також я отримав багато схвальних відгуків щодо практик, які має регіон про реалізації проектів місцевого розвитку. Окремо, я також опрацював багато інформаційних матеріалів щодо передових позицій Полтавської області в питаннях провадження реформ та децентралізації, що стало черговим мотивом для візиту”, – зазначив пан Майкл Ральф.

Інна Іщенко проінформувала про найбільш масштабні та стратегічно важливі проекти, які реалізуються в області за кошти ДФРР, про успішні проекти, реалізовані в ОТГ за кошти інфраструктурної субвенції та відмітила лідируючі позиції у використанні громадами механізмів міжмуніципальної співпраці, які поєднують декілька фінансових компонентів та підходів до вирішення місцевих завдань.

“Дійсно Державний фонд регіонального розвитку став ефективним та дієвим інструментом державної підтримки. Зокрема на Полтавщині за три роки успішно реалізовано 60 проектів. Також варто відмітити, що обсяги фінансування мають тенденцію до щорічного зростання. Якщо в 2015 році це було на рівні 78 млн гривень, то на 2018 рік заплановано реалізацію 14 проектів на суму понад 160 млн гривень. Разом з тим підвищується і якість самих проектів, які вже не є «латанням дірок», а дійсно спрямовані на місцевий розвиток”, – підкреслила Інна Сергіївна.

Окрему увагу приділили стратегії розвитку Полтавської області до 2020 року та ефективності її реалізації та участі області в проектах Світового банку, за кошти якого здійснено та продовжується закупка медичного обладнання та спеціалізованих автомобілів.

Також, сьогодні Майкл Ральф з колегами – радниками програми “ULEAD з Європою” відвідають об’єкти реалізації проектів за кошти ДФРР: Горбанівський геріатричний пансіонат, Полтавський обласний клінічний кардіологічний диспансер, Михайликівську загальноосвітню школу Шишацької ОТГ, загальноосвітню школу у Яреськах Шишацького району.

Перейти до вмісту