Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кременчук долучається до пілотного проекту «Підлітки поза увагою: поліпшення доступу до інтегрованих ВІЛ-сервісних послуг для вразливих підлітків в Україні»

Кременчук долучається до пілотного проекту «Підлітки поза увагою: поліпшення доступу до інтегрованих ВІЛ-сервісних послуг для вразливих підлітків в Україні»

Ініціатива проведення даного проекту належить МБФ “СНІД Фонд Схід-Захід” (AFEW-Україна) та МБФ «Альянс громадського здоров’я» по роботі з підлітками, за підтримки фонду Французька ініціатива 5%.

У Полтавській області партнером проекту є громадська організація «Світло надії», експертами якої за участі фахівців освіти, медицини та соціальних служб міста  презентували у рамках круглого столу «Взаємодія державного і громадського сектору при роботі з підлітками, які практикують ризиковану поведінку». Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.
Проект спрямований на профілактику вживання наркотичних речовин та поширення ВІЛ в підлітковому середовищі, формування навичок відповідальної до свого здоров’я поведінки, створення сприятливих умов для розвитку підлітків з ВІЛ та підлітків із числа соціально уразливих груп.
На засіданні круглого столу заступник начальника управління у справах сім’ї та дітей виконкому міської ради Анна Калюжна зупинилася на нагальності проблеми розповсюдження серед населення Кременчука ВІЛ-інфекції, оскільки від початку реєстрації першого випадку ВІЛ-інфекції (1987 рік) станом на 1 березня в місті зареєстровано 707 випадків ВІЛ-інфекції, у тому числі 245 випадків СНІДу. За весь період спостереження 112 осіб померли від захворювань, зумовлених СНІДом.
На 1 березня цього року в кабінеті Довіри перебуває 434 особи, з них 129 з діагнозом СНІД. У  2018 році від СНІДу померло 2 особи. На цей період часу на обліку перебуває 21 дитина народжена ВІЛ-інфікованими матерями.  Всі діти отримують АРТ. Із метою попередження розповсюдження ВІЛ-інфекції в місті діють кілька відповідних програм, систематично проводяться профілактичні заходи, у рамках яких тільки минулого року 30 осіб були залучені до експрес-тестувань на виявлення ВІЛ-інфекції.  
Нагадаємо, у Кременчуці на базі лікарні «Придніпровська» по вул. Леонова, 12 на безкоштовній основі працює кабінет замісної підтримуючої терапії. Де всі пацієнти, які мають офіційний статус ВІЛ-інфікованих, отримують антиретровірусну терапію. Окрім того, ще один кабінет замісної підтримуючої терапії розташований на базі наркологічного диспансеру, за адресою вул. Ціолковського, 76.
Перейти до вмісту