Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Десятикласник з Миргорода став учасником Міжнародної Олімпіади з креативності Destination Imagination

Десятикласник з Миргорода став учасником Міжнародної Олімпіади з креативності Destination Imagination

Учень 10 класу Миргородської ЗОШ №1 імені Панаса Мирного, президент школи та міського молодіжного парламенту, член Малої Академії Наук України Арсен Шумейко, став учасником Міжнародної Олімпіади з креативності Destination Imagination, повідомляють у міській раді.

Арсен увійшов до складу всеукраїнської команди з українських міст: Любава Душко (Київ), Анна Матвійчук та Михайло Нетребо (Кривий Ріг), Юлія Одинець (Полтава), Дарина Кундіяш (Бровари). Разом з цими учасниками він неодноразово брав участь у Всеукраїнських та Міжнародних проектах МАНУ, організатором яких є кандидат філософських наук, український експерт-методист з впровадження освітньої методики «Філософія для дітей» Юлія Кравченко.

ХІІІ Міжнародна Олімпіада з креативності Destination Imagination – це грандіозний щорічний молодіжний освітній проект, який проходив у місті Вроцлаві (Польща). Для представників з України участь в Олімпіаді стала дебютною. Цього року своє креативне мислення на практиці продемонструвало 260 команд, а це – понад  2000 учасників з Польщі, України, Мексики, Греції, Турції, Китаю.

Україну представляли 5 команд, кожна з яких складалася з 5-7 креативних підлітків. До речі, одна з українських команд, до якої увійшли діти віком 9-11 років, посіла перше місце.

Усі команди  ретельно готувалися до Олімпіади заздалегідь, втілюючи в життя власний спільний проект у своїх локаціях. А вже під час змагань на Олімпіаді вони разом презентували проект та змагалися з «командою-близнюком». Цікавим та несподіваним завданням стало виконання пісні «Червона рута».  Здавалося б, що у цьому складного? Та основна задача полягала в тому, щоб якомога креативніше підійти до вирішення всіх завдань, власноруч створити необхідні декорації, при цьому розкрити свій творчий потенціал на повну і неабияк  зацікавити й приголомшити суддів, яких досить важко здивувати.

Олімпіада проходила у грандіозній Залі Століття, яка внесена до Списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

Одним із яскравих вражень для Арсена, окрім участі в Олімпіаді, творчого хвилювання під час виступу, спілкування з однолітками з інших країн світу, стало право бути прапороносцем під час представлення своєї держави на урочистій церемонії відкриття.

«Важко навіть передати словами, які мене переповнювали почуття, коли я йшов попереду всіх учасників з України, тримаючи наш жовто-блакитний прапор і виконуючи гімн. Це таке  надзвичайне  почуття патріотизму, шаленої любові до своєї держави! Тепер я  знаю напевне, що відчувають учасники олімпійських спортивних змагань! Неосяжне відчуття того, що у тебе є свій рідний дім, куди ти можеш і маєш повернутися, де б ти не був!» –  так передав свої враження від поїздки сам Арсен.

Перейти до вмісту