Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Делегація від Полтавщини взяла участь в урочистих заходах до 79 річниці проголошення Карпатської України (ФОТО)

Делегація від Полтавщини взяла участь в урочистих заходах до 79 річниці проголошення Карпатської України (ФОТО)

Представники органів самоврядування Полтавщини на чолі із головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким перебувають із робочим візитом на території Закарпатської області, де сьогодні відбуваються офіційні заходи із нагоди 79 річниці проголошення Незалежності Карпатської України.

Голова Полтавської обласної ради, голова Асоціації органів місцевого самоврядування Полтавщини Олександр Біленький разом із головами Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської обласних рад, а також головою Закарпатської ОДА взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку карпатським січовикам у меморіальному парку Красне поле на Закарпатті.

Красне поле є місцем звитяги карпатських січових стрільців — вони стали на захист Карпатської України, яка проголосила незалежність 15 березня 1939 року. І хоча під натиском нацистських сил молода українська держава проіснувала лише до травня 1939 року, ця подія стала важливою віхою в історії державотворення Української держави. Аподвиг карпатських січовиків часто порівнюють із звитягою Героїв Крут.

Це Крути під Хустом. Так ми називаємо подію, коли проти набагато потужніших сил агресора виступили патріотично-налаштовані військовики та громадськість. Це приклад справжньої жертовності та любові до України. У той час на захист та допомогу молодій українській державі з’їжджалися патріоти з усією України. Юрій Горліс-Горський, уродженець Полтавщини, був серед тих патріотів, які допомагали в боротьбі проти агресора”, – відзначив у вітальному слові голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

За його словами, і нині на Красне поле прибули представники з усієї України, щоб вшанувати подвиг Героїв та підкреслити єдність українського народу.

Полтавська область має дуже тісні зв’язки із Закарпаттям, і сьогодні ми, так само як і колеги з інших областей на цьому місті, щоб продемонструвати, що український народ — єдиний. Ми разом, нас не роз’єднати, ми — переможемо”, – наголосив голова Полтавської обласної ради.

Делегацію від нашої області на Закарпатті разом із Олександром Біленьким представляють також голови районних та міських рад Полтавщини.

Напередодні відбулося знайомство із роботою Закарпатської обласної ради. А на п’ятницю, 16 березня, заплановане засідання Координаційної ради, на якому представники Полтавщини та Закарпаття обміняються досвідом кращих практик місцевого самоврядування.

Перейти до вмісту