Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Через бездіяльність Полтавської міської влади у боротьбі з негодою 27 лютого – 3 березня, на сайті Президента зареєстрували петицію

Через бездіяльність Полтавської міської влади у боротьбі з негодою 27 лютого – 3 березня, на сайті Президента зареєстрували петицію

На сайті Офіційного Інтернет-представництва Президента України зареєстрували електронну петицію  щодо реагування з боку керівництва держави на бездіяльність Полтавської міської влади у питанні боротьби з наслідками негоди та транспортним колапсом у Полтаві 27 лютого – 3 березня цього року.

Відповідну петицію під назвою “Щодо відповідного реагування з боку керівництва держави на ситуацію, яка мала місце в м. Полтаві 27.02-07.03.2018, а саме відсутність відповідних дій з боку влади міста в питанні боротьби с негодою та її наслідками” зареєструвала Галина Олександрівна Клименко.

“З офіційною петицією до АПУ звертаються жителі міста Полтави, які протягом тижня з 27 лютого по 8 березня, потрапили до транспортного колапсу у зв’язку з повною відсутністю снігоочисноі техніки на вулицях міста, а відповідно байдужість влади міста наражала його жителів на небезпеку їхнє здоров’я та життя. У ніч з 28 лютого на 01 березня, після значних опадів (до 40 см снігу), більшість населення міста не змогла дістатися до робочих місць, або прибули на роботу із значними запізненнями, що масово дестабілізувало загальні виробничі процеси в місті. Люди навіть з центральної частини міста, долали шлях до роботи/школи пішки, а відповідно рівень травматизму та подальших наслідків для здоров`я суттєво підвищився. Цього дня повністю був відсутній і основний масив громадського транспорту, адже маршрутні таксі фізично не могли подолати рівень снігового покриву, а тролейбуси просто не були випущені на рейс. Це підтверджується багаточисельними фото – та відеоматеріалами у соціальних мережах та ЗМІ. Найбільш катастрофічним днем був ранок 7 березня, коли місто було повністю скуто льодовим покривом. Транспорт міський, тобто перевізники,які виграли тендери від міськвиконкому та мають забезпечувати транспортне сполучення, не вийшли на рейс мотивуючи «лисими колесами», які просто не можуть їхати по льоду. Тоді виникає питання, яким чином проводили тендер та як ці перевізники забезпечували послуги всі три місяці зими? Відповідно жодної снігоочисноі техніки цього дня (яка б посипала, прибирала та вивозила сніг) на вулицях міста не було. Відстань від пункту до пункту, яку в зимовий час додалась за 30 хвилин, в цей день досягла до 2 годин. Тролейбуси були припарковані до узбіч, тому відповідно займали дві дорожні полоси руху, залишивши лише дві для руху в час пік о 7-8 ранку. В будь-якому випадку ніхто не претендує на очищення всіх тротуарів, хоча і це має виконувати міські комунальники, але хоча б основні вулиці дорожнього руху мають бути розчищені. За статистикою в ЗМІ лише на 15:00 7 березня черги в травмпунктах міста досялаги до 60-80 осіб”, – йдеться у петиції.

Ожеледиця та черговий транспортний колапс у Полтаві

Перейти до вмісту