Ви тут:
Спорт Суспільство Україна 

Українська тенісистка Марта Костюк здобула титул чемпіонки ITF Womens Circuit

Українська тенісистка Марта Костюк здобула титул чемпіонки ITF Womens Circuit

Президент України Петро Порошенко привітав юну тенісистку Марту Костюк з другим професійним титулом в її кар’єрі – чемпіонки ITF Womens Circuit.

Вітання опубліковано на сторінці глави держави в Facebook.

“Неймовірна перемога! Вітаємо юну українку Марту Костюк з отриманням другого професійного титулу в її кар’єрі – чемпіонки ITF Womens Circuit. Пишаємося тобою, Марто!” – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, українка Марта Костюк успішно виступила на турнірі Міжнародної федерації тенісу (ITF) Womens Circuit в австралійському місті Берні (призовий фонд 60 тис. дол.). У фінальному протистоянні 15-річна киянка за 1 годину 8 хвилин здобула впевнену перемогу над посіяною під 1-м номером 25-річною швейцаркою Вікторією Голубич – 6:4, 6:3.

Титул у Берні став для Костюк другим на професійному рівні в її кар’єрі. У минулому році Марта стала наймолодшою українською тенісисткою, яка коли-небудь перемагала на турнірі ITF, вигравши титул на 25-тисячнику в угорському Дунакесе.

Перемога на турнірі в Австралії дозволить Костюк в наступний понеділок знову встановити особистий рекорд у світовому рейтингу, ставши наймолодшою тенісисткою в ТОП-200. Завдяки цьому Марта зможе вже безпосередньо потрапити у кваліфікацію турнірів серії Великого Шолома.

Перейти до вмісту