Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві презентували книжки – ювіляри

У Полтаві презентували книжки – ювіляри

У бібліотеці-філії №6 діє виставка-свято «Ювілейна планета «Книжки – ювіляри».

Бібліотекарі знайомлять  читачів з книжками відомих українських і зарубіжних авторів, яким у цьому році виповнюється кругла дата. Для кожної книжки – ювілярки підготували святковий «торт» (аплікацію у вигляді дуже апетитного тістечка з пишною «шапкою» крему). А внизу – «коробка з цукерками»…

Про це повідомила бібліотекарка  Світлана Тимошенко

До кожної книжки на виставці є коротка анотація, підготовлена бібліотекарями: скільки цій книжці років і про що вона (короткий зміст). «Енеїді» нашого видатного земляка Івана Котляревського у 2018-му 220 років. Книзі Ольга Кобилянської «У неділю рано зілля копала» виповнюється 105 років. 50 років роману «Собор» Олеся Гончара. Цей твір екранізований. Він несе застереження для майбутніх поколінь: «Собори душ своїх бережіть».

175 років «Назару Стодолі» Тараса Шевченка і 170 його поемі «Марія». «Фауст» Йоганна Вольфганга фон Гете налічує 210 років, поема «Полтава» Олександра Пушкіна – 190. «Стійкий олов’яний солдатик» Ганса Крістіана Андерсена святкує 180-річчя.

А «Декамерон» Джованні Бокаччо – найстарша з представлених на ювілейній виставці книга: минуло 665 років з часу її виходу в світ.

Перейти до вмісту