Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Машівці провели семінар підприємців: обговорили питання легалізації зайнятості населення

У Машівці провели семінар підприємців: обговорили питання легалізації зайнятості населення

У приміщенні Машівської РДА, днями провели семінар з фізичними особами – суб’єктами господарської діяльності району. Обговорили питання легалізації зайнятості населення та детінізації доходів громадян.

Семінар провели заступник голови райдержадміністрації, заступник голови районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Роман Живодьор та  головний спеціаліст фінансово-економічного відділу Карлівського об”єднаного управління Пенсійного Фонду України Полтавської області, секретар робочої групи Вадим Сливка. Повідомили в Машівський РДА.

Також учасниками заходу були 11 фізичних осіб – суб’єктів господарської діяльності та члени робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Присутніх ознайомили, що згідно розпорядження Голови районної державної адміністрації від 02.03.2016 року № 42, у районі створили робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати. У її повноваження входить обстеження робочих місць суб’єктів господарської діяльності на предмет офіційного (легального) оформлення найманих працюючих.

У ході семінару доповідачі порушили низку питань:

-нарахування заробітної плати найманим працівникам на рівні, не нижчому за законодавчо встановлений мінімум 3723 грн., порядок подання звітності та сплати податків і зборів із сум нарахованого заробітку;

-переваги легального працевлаштування та порядок оформлення найманих працюючих;

-відповідальність роботодавців за нелегальне використання найманої праці та видачу заробітної плати в конвертах.

Присутні фізичні особи – суб’єкти господарської діяльності задавали питання, щодо отриманої інформації, а члени робочої групи надали змістовні відповіді.


Перейти до вмісту