Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У 2017 році фахівцями Держгеокадастру Полтавщини нараховано більше 3 млн грн шкоди за виявлені порушення земельного законодавства

У 2017 році фахівцями Держгеокадастру Полтавщини нараховано більше 3 млн грн шкоди за виявлені порушення земельного законодавства

У 2017 році спеціалісти Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області здійснили 763 перевірки з питань дотримання вимог земельного законодавства користувачами, власниками земельних ділянок, органами виконавчої влади й місцевого самоврядування.

За результатами перевірки виявлено 467 порушень земельного законодавства, за якими вжито заходи реагування. Зокрема, встановлено 93 факти самовільного зайняття земельних ділянок, та понад 22 порушення за розорення сіножатей та пасовищ, пише Урядовий портал.

Для усунення порушень земельного законодавства складено 205 протоколів про адміністративне правопорушення та винесено 200 постанов про накладення штрафів на загальну суму більше 45 тис. грн, із яких порушниками добровільно сплачено більше 39 тис. гривень.

Також державні інспектори Полтавщини видали 387 приписів для усунення адміністративних порушень земельного законодавства на землях державної та комунальної власності. Фахівцями проведено 97 розрахунків розміру шкоди на загальну суму більше 3 млн грн за самовільне зайняття земельних ділянок. Із нарахованої шкоди порушниками добровільно сплачено більше 2 млн грн, матеріали інших порушень направлені до правоохоронних органів.

Перейти до вмісту