Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Ситуацію в районах Полтавщини обговорили на комісії з питань забезпечення правоохоронної діяльності

Ситуацію в районах Полтавщини обговорили на комісії з питань забезпечення правоохоронної діяльності

Сьогодні в Полтавській обласній раді відбулося засідання постійної комісії з питань забезпечення правоохоронної діяльності, боротьби з корупцією, забезпечення прав і потреб військових та учасників бойових дій. Актуальним було питання виділення та використання коштів.

Під головуванням Геннадія Коваленка, учасники засідання розглянули питання про перейменування двох населених пунктів: у Черкащанській сільській раді Миргородського району та Петрівській Хорольського. Одноголосно депутати прийняли рішення про нові назви – Мокрів та Вишнева відповідно.

Розглянули депутати і звернення стосовно виділення коштів на реалізацію заходів Комплексної програми щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав і законних інтересів громадян та оборонної роботи на 2106-2020 роки на поточний рік. Так, за словами військового комісара Полтавського обласного військового комісаріату Дмитра Губського, їм не вистачає коштів на якісне функціонування комісаріату. А полковник внутрішньої служби Валерій Гежа, повідомив про оптимізацію спецустанов.

“Зараз іде скорочення, закривають установи. Із 105 Херсонської колонії до нас перевели працівників, а ще 59 -з Вінницької. Тому, ми просимо в обласної влади коштів на їхнє утримання, а також на установу”.

На комісії також обговорили питання використаних коштів субвенції обласного бюджету, спрямованих на розвиток зазаначеної Програми. Голова обласної ради Олександр Біленький зазначив, що кошти, які просять доповідачі, за можливості, нададуть відповідно до зазначеної проблеми.

“Ми профінансуємо, розприділимо кошти кожному, хто прийшов із проханням. Допоможемо поліції, де говорили про погану якість внутрішнього зв’язку”.

Погодили на засіданні й кандидатури для нагородження почесною відзнакою Полтавської обласної ради нагрудним знаком “За вірність народу України”.

Розглянули учасники комісї звернення голови Козельщинської районної ради Юрія Марченка.

“Варто доопрацювати роботу з районами і дати там вказівку на те, щоб райони “ділилися” фінансуванням між собою”, – зазначив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Розглянуті питання учасники комісії винесли на рішення сесії.

Перейти до вмісту